Skip to content

Dufour utvikler sitt flaggskip og får mer til felles med 53-foteren som hadde premiere i januar. Før du kjøper må du bestemme deg for hvem som skal lage maten.

Tekst: Axel Nissen-Lie – www.seilmagasinet.no

Dufours nye eiere strømlinjeformer programmet og lanserer Dufour 61 under båtutstillingen i Cannes i september. Exclusive-modellene er borte, selv om alle de siste modellene har detaljer fra denne serien. Nyheten er en videreutvikling av Dufour 63 Exclusive. Båtens data er nærmest identiske, bortsett fra vekten. Nyheten har fått ny innredning. 63 foteren hadde eierlugaren akter, mens nyheten har den foran. Eierlugaren er enorm. Båten oser av luksus under dekk, og det blir godt med plass for alle.

Kokk eller ikke
Hvordan maten skal tilbredes blir avgjørende for valget av innredningen.

Båten kan leveres med tre eller fire lugarer, samt et krypinn for mannskap lengst fremme. Utgaven med fire lugarer, så er den fjerne lugaren egnet for båtens kokk.

Salongen og byssa er også endret. Valget er å ha byssa fremme foran salongen, som er en sosial løsning. Dette er en løsning egnet for eiere som liker å delta i matlagingen. Alternativet er å ha byssa plassert på babord siden bak, der gjeste lugaren gjerne er, som er blir en mer skjult løsning, greit om kokken er innleid.

Matlaging ute også
Det er ingen overraskelse at det blir muligheter for å lage mat i cockpiten også. Dufour var ført ute med en slik løsning, og tilbyr dette på nesten alle av sine modeller.

Cockpiten er delt opp slik at de som seiler kan holde på bak, og mens de som bare vil slappe av kan gjøre det med høy komfort, lengre fremme.

Sove kan du også gjøre ute. Bak rattene er det en diger solseng som kan gjøres om til en mindre sittegruppe.

Jollegarasje er også på plass.

Godt utstyrt
Prisen for 61-foteren starter på 895 000 euro uten moms. 15 millioner kroner er nok en sum du minst må ut med for en slik båt. I tillegg må du kanskje også ta kystskipperen. Båten er faktisk ikke så ille utstyrt. Verftene skreller gjerne vekk det meste av opplagt utstyr for å få en lav pris i annonsen. Denne er seilklar og har to elektriske vinsjer og nedsenkbar baugpropell som standard for å nevne noe. Targabøylen i karbon er også med i prisen.

Back To Top