Skip to content

(Artikkelen er hentet fra Baatsans (baatsans.no) og gjengis med deres skriftlige tillatelse.)


 

Mark Campion kom helt fra Asia til båtmessen i Bergen, hvor han satser på Norge med nyheten Explorer. Kanskje kommer første Explorer 70 til Hordaland?


Månedens gjest Mark Campion i Explorer Motor Yachts Ltd.

Fra andre siden av jorden har vi i Bergen fått besøk av eier og direktør for det nye merket Explorer, bedre kjent som Clipper.

Mark Campion er en meget travel mann, som reiser verden rundt, for å følge opp sine forhandlere og kunder. Den Europeisk importøren Ola Andre Worre hos W-Yaht, er en av favorittene hans. «Ola is our best salesman», skryter han. Han er så fornøyd med den norske importøren at han har gitt ansvaret for Explorer salget, i hele Europa, til W-Yacht.

Mr Campion lever ikke et A4 liv. Han har nettopp kjøpt ut sin partner og satser stort på sitt nye merker Explorer. Explorer bygges i Kina, nærmere bestemt Ningbo. Explorer er en videreføring av den populære trawler båten Clipper. Clipper ble bygget fra 1980 i Taiwan, men i 2001 ble Mark partner for å gjenopprette merket og starte produksjon ved fabrikken i Ningbo. Marks erfaring som kvalitets kontrollør innen båtbygging av båter i luksusklassen, samt egne erfaringer som kaptein i over 10 år, kom vel med. Nå kan han bruke sine kunnskaper og erfaringer til å lage båter slik han og kundene ønsker dem.

Mark gir kundene stor frihet, og han forteller til Båtsans at det ikke finnes to like Clippere. Vi samarbeider med kunden. Vil du ha pantry foran eller bak er opp til deg, to eller tre kabiner osv. Dette, pluss pris, er nok en av grunnene til at båtene er blitt så populære, spesielt i Norge.

Mark er født i Hong Kong og har fremdeles det som sitt fristed, men han farter mye rundt. Fast arbeidsplass er på verftet i Kina hvor de produserer ca 40 båter i året. Mark ønsker ikke noe større produksjon og siden hver båt er håndlaget, tar det mer enn 8 mnd å bygge. Vi lager det meste ”inhouse”, som salonger, stål, kalesjer m.m. Andre produkter kjøper vi fra de beste, vi ønsker kun kvalitet, sier han videre.

Når han ikke er i Asia, besøkes messer og kunder. I Bergen har Mark kanskje mulighet til å designe en helt ny pilothus båt, på hele 70 fot, til en lokalkunde. Båtsans var ombord i deres første Explorer i Cannes, den skal gå som utleiebåt i middelhavet. Engelskmannen som eier båten var strålende fornøyd, han hadde fått båten akkurat slik han ønsket den.

Fra Bergen går turen videre til båtmesse i Barcelona, men først skal han ta seg tid til en bedre middag med Clipper kunder fra hele Norge. Ja helt fra Oslo kom kundene kjørende for å være med. Vi tar godt vare på kundene våre, derfor ser du så sjelden en brukt Clipper til salgs, smiler Mark. Det er kun når kundene vil oppgradere at det kommer en på markedet.

Baatsans ønsker lykke til og takker for at Mark ville være månedens gjest, og vi venter i spenning på den første Explorer som ankommer Norge.

Back To Top