Skip to content

Stadig kommer det nye modeller fra dette verftet i La Rochelle.
Konstruktør Umberto Felci har fullstendig overtatt alle modellene etter at han tok med seg speeden fra Performance-modellene og skapte Grand Large-serien. Vi har prøveseilt Dufour Grand Large 430.
AV BJØRN ECKHARDT, FOTO: HANS KRISTIAN BRAATEN OLSEN

Dufour var først ute med grilling og oppvaskkum på hekken. Med største bredde ført helt akter, ble dette en mulighet. Nå er det bare modellen 310, med sine beskjedne mål, som ikke har denne godbiten. Dufour Grand Large 430, som vi prøveseiler her, så dagens lys i juni 2019. Du kan lese om en av de første leverte, som Thomas Lien, kjent fra NRK-serien «flaskepost», kjøpte på messa i Düsseldorf. Han valgte den med fire lugarer. Både i Seilas og på NRK Super, vil dere kunne lese om deres tur via USA og Grønland. Kanskje kaster de ut en flaskepost også…? Modellen vi seilte, hadde også fire lugarer. Dermed ble byssa flyttet fremover i båten. Men, i «vår» båt er den langsgående til styrbord.

Dermed er det to båter vi har prøveseilt og presenterer i dette vinternummer av SEILAS. De er ganske forskjellige, og begge har sin tilhengerskare. Dufour Grand Large 430 er en volumbåt, som sikter seg inn til turseilerne som ønsker stor plass, og mulighet for hytte på sjøen. Selvsagt vil de misunne hverandre enkelte detaljer.

Når båtene kommer til sin ankringsplass, vil nok mange kaste lange blikk etter han som elegant feller ned badeplattformen og forbereder grilling fra den integrerte grillen. Oppvasken slipper mor også…

Les hele saken i pdf her.

Back To Top